reede, 27. detsember 2013

Christmas special

Kallid tuttavad, sõbrad, pere!

Pühade ja vabade päevade puhul mõtlesin kasutada ära võimalust ja kirjutada uue jõulud-eri postituse. Nagu ma aru saan, siis Eestimail teil jäi see aasta ka siiski lumest puudust ning jõulumeeleolu polnud võib-olla päris see, mis eelnevatel aastatel. Ainult mõningased plusskraadid, päike ja palmid juurde ning tunne, nagu meil. Vähemalt kokkuhoidev pere oli see, mis lisab jõuluajale väärtust, see on peamine!

Meie jõululaupäev oli siis järgnev. Esiteks enne suuremat jõulutralli olime me Atsiga 24. detsembri öösel tööl kuni 11-ni hommikul. Pärast seda seadis Ats ennast  jooksujalu jõusaali poole (jah, ta nüüd leidis endale sobiva jõusaali, kust ta ei taha puududa päevagi! :) ) ja mina otsustasin nii kaua rannas päikese käes aega veeta. Muidugi oli just jõululaupäeval väljas +33 kraadi ja rohkem, nii et päikese käes olemine oli võimatu. Selle tunni aja jooksul, mis ma rannas veetsin, käisin ma vähemalt 4-5 korda vees ennast kastmas, et üldse jõuaks edasi olla. See kuumus oli lihtsalt meeletu! Meenutus siinkohal ka Hispaania elust, kui rannas käimine kuumematel päevadel nii oligi. 

Väliste tegemiste järgselt tegime paaritunnise uinaku, et ikka õhtuni vastu pidada. Kui uinak tehtud sai, oli õhtuni veel aega ja mõtlesime, et läheks õige randa ujuma .... päkapikumütsid peas! :D Nii me siis ka tegime. Et asi meeldejäävaks teha, võtsime ka kaamera kaasa ja tegime nii mõnegi vahva pildi meie "Austraalia jõuludest". Muhe oli asja juures ka see, et nii mõnedki inimesed tulid juurde ja küsisid, kas võivad meist pilti teha, et nende sõnul jäädvustada siis Austraalia jõulusid. Vot siis.. Estraalia pikapäkad.




Pärast rannas käiku hakkas söögitegemine pihta. Sööki ei tundunudki alguses kohe üldse nii palju, kui tegelikkuses oli. Teisisõnu kõik teisesed söögid, nagu singirullid, täidetud munad, salat jm jäi meil kõik pea puutumata, kuna praest saime juba korraliku kõhutäie. Vähemalt polnud toidu tegemise muret teistel järgnevatel päevadel. :) Jõuluõhtu läks edasi kiirelt. Kõhud täis oli juba tunne, et kisub ka uni silma ning meie plaanist vaadata Eestist saadetud Eesti filmi ei tulnud väga midagi välja. Saime veel veidike Skype teel minu perega rääkida ning jõulusoovid edastatud. Ülitore oli kõiki korrakski näha ja kuulda! :) Mis see aasta ka erinevuseks tavapärastest jõuludest oli, oli see, et kui tavaliselt istume sooja kamina ees soojas, siis seekord olime hoopiski konditsioneeriga toas palavuse eest peidus. :D



Jõulupühadega seoses olid meil ka 25 ja 26 vabad. 25. detsember oli siis kõigil töötajatel vaba päev ning 26.-dal, mil Austraalias on punane püha ja topelttasu, siis töötasid vaid tehase omad töölised. 26. detsember on ühtlasi üle Austraalia Boxing Day ehk siis kõigis poodides on meeletud allahindlused alates 25%-st kuni 70-80%-ni. Uudistes kajastatu järgi avati mõned poed juba kella 5-st hommikul ning kõige varasemad olid poe ukse taha ootama tulnud juba alates eelmisest õhtust kella 18-st. Prognoositi, et Ausraalias kokku võis Boxing Day-l kogumüük küündida lausa kuni 15,5 miljardi dollarini. Ehk siis võite ette kujutada millised rahvamassid igal pool olid. Hullumeelne. Kuna asume lähimatest poodidest vaid ligi 10 minuti kaugusel, siis otsustasime ise ka minna veidike poodlema. Läksime kohe hommikul 9-st ning sel ajal veel õnneks kesklinna nii palju rahvast ei olnudki tulnud, nii et saime ka ringi vaadata. Samas paari tunniga läks juba linn päris täis ning väga kauem me ka edasi ei olnudki.

Uue postituse toome teieni, et siis arvatavasti mitte varem kui aastal 2014! Selle suurepärase Austraalia elu juures igatseme teid me kallid pere ja sõbrad!

Meeleolukat aastavahetust ning kõikide salajaste soovide täitumist uuel aastal!


- Kätu ja Ats

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar